CHP Esenyurt'ta Aday Göstermeyebilir - Bu Ne Haber

Dikey Reklam
Dikey Reklam
Bu Ne Haber
Dilek Bozkurt
Dilek Bozkurt

CHP Esenyurt’ta Aday Göstermeyebilir

Kısa Fısıltı   Beylikdüzü adaylık sürecinde son durum şu; CHP adayı tamamen kesinleşti, mevcut Başkan Mehmet Murat...

20 Aralık 2023
CHP Esenyurt’ta Aday Göstermeyebilir

Kısa Fısıltı

 

Beylikdüzü adaylık sürecinde son durum şu; CHP adayı tamamen kesinleşti, mevcut Başkan Mehmet Murat Çalık yeniden aday gösterilecek.

AKP camiasında ise kafalar hâlâ karışık.

Şu anda en kuvvetli iki aday var; bunlardan biri mevcut İlçe başkanı Mustafa Günaydın. AKP teşkilatının önemli bir kısmı Günaydın’ın aday gösterilmesini istiyor ancak taban ve halk nezdinde Günaydın’ın Mehmet Murat Çalık gibi bir rakibe karşı seçimi kazanıp kazanamayacağı konusunda büyük soru işaretleri var.

Diğer aday ise Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Vehbi Orakçı. Başkanlığı döneminde Beylikdüzü’ne kazandırdığı projeleri ve daha sonra kurduğu Arev Eğitim ve Hizmet Vakfı ‘nın yıllardır yaptığı hayırseverlik faaliyetleri dolayısıyla Beylikdüzü halkının sevdiği bir isim.

Kendisine aday gösterilirse seçilme olasılığını sordum; yüzde yüz kazanacağını ifade etti. Kendinden çok emindi.

Kazanma olasılığı yüzde kaçtır bilemem ama kanaatimce Murat Çalık’ı zorlayacak en güçlü aday Vehbi Orakçı.

 

CHP ESENYURT’TA ADAY GÖSTERMEYEBİLİR

DEM Parti yani HDP Esenyurt’ta aday çıkaracağını açıkladı. Bu durumda CHP ‘nin Esenyurt’ta kazanma şansı yok denecek kadar az.

CHP ‘de kendi adayını gösterirse bu AKP ‘nin kazanması anlamına gelebilir.

Aldığım kulis bilgisine göre bazı CHP yöneticileri biz Esenyurt’ta aday göstermeyelim, HDP ‘de İstanbul’da aday göstermeyip bizi desteklesin görüşünü dillendirmeye başlamışlar.

Bu fikre karşı çıkanların itirazı ise; AKP ‘nin büyük bir algı yaratarak milliyetçi oyların CHP ‘ye gitmesini engelleyeceği yönünde.

Bakalım CHP yönetimi nasıl bir karar alacak. Bekleyip göreceğiz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ