Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026 yılında tek haneye düşüreceğiz - Bu Ne Haber

Dikey Reklam
Dikey Reklam
Bu Ne Haber

Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026 yılında tek haneye düşüreceğiz

Gazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe görüşmeleri için TBMM Genel Kurula katılarak konuşma yaptı. Asgari ücrete...

20 Aralık 2023
Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026 yılında tek haneye düşüreceğiz

Gazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe görüşmeleri için TBMM Genel Kurula katılarak konuşma yaptı. Asgari ücrete ilişkin ”Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik” diyen Şimşek, ”Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

TBMM’de Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuşan Bakan Şimşek, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin “Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. TBMM Genel Kurulunda, Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genel kurula katılarak konuşma yaptı.

 

TBMM'de bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Şimşek'ten asgari ücret mesajı

 

“ENFLASYONU 2026 YILINDA TEK HANELİ SEVİYELERE DÜŞÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Enflasyonu düşürmekte karalı olduklarını ifade eden Bakan Şimşek, şunları söyledi: “Orta Vadeli Program’ın ana hedefi enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak. Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu önümüzdeki yıl sonunda yüzde 36’ya, 2026’da ise tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Gelecek yıl yüzde 4 büyüme hedefimiz var. Peki bu büyüme istihdam yatıyor mu? Rakamlara baktığımızda görüyoruz ki istihdam artmış, işsizlik tek hanelere düşmüştür. Bir diğer amacımız cari açığı kalıcı olarak aşağılara çekmektir”

 

Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026 yılında tek haneye düşüreceğiz

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ