Beylikdüzü'nü Kim Kazanır? - Bu Ne Haber

Dikey Reklam
Dikey Reklam
Bu Ne Haber
Dilek Bozkurt
Dilek Bozkurt

Beylikdüzü’nü Kim Kazanır?

  Geçtiğimiz gün AKP 'nin İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları açıklandı. Beylikdüzü adayı mevcut İlçe Başkanı Mustafa...

22 Ocak 2024
Beylikdüzü’nü Kim Kazanır?

 

Geçtiğimiz gün AKP ‘nin İstanbul İlçe Belediye Başkan adayları açıklandı. Beylikdüzü adayı mevcut İlçe Başkanı Mustafa Günaydın oldu.

 

Daha önceki yazımda adayın ya Vehbi Orakçı ya da Mustafa Günaydın olacağını söylemiştim.

Günaydın İlçe başkanı olması sebebiyle teşkilatlarda etkin ancak halkta pek karşılığı olan birisi değil! Mevcut başkan Mehmet Murat Çalık ile aradaki oy farkını kapatabilmesi için hem kendi seçmeninin fire vermemesi hem de daha da önemlisi AKP’li olmayan seçmenden hatırı sayılır oy alması gerekir. Açıkçası ben bu ihtimali pek göremiyorum. Hatta bırakın karşı taraftan oy almayı kendi seçmenini bile elde tutacağı şüpheli. En azından benim konuştuğum AKP’li arkadaşların çoğu kızgın ve tepkiliydi Günaydın’ın adaylığına.

Bana göre AKP kurmayları Vehbi Orakçı‘yı aday göstermeyerek büyük bir hata yaptı. Kurduğu Arev Vakfı ‘nın faaliyetleri ve toplumun her kesimiyle olan diyaloğu sayesinde aradaki oy farkını kapatabilecek tek adayları Orakçı’yken aday göstermediler. AKP Beylikdüzü ‘nde seçimi nasıl kaybedelim tercihini yaptı diyelim biz buna.

Ayrıca iki dönemdir aday gösterilmemesini haklı olarak vefasızlık olarak görüp seçimlere bağımsız girebilir. Bu durumda da Günaydın ‘ın, Mehmet Murat Çalık karşısında tarihi bir fark yemesi kaçınılmaz duruyor.

CHP ise Beylikdüzü adayını henüz açıklamadı ama adayın mevcut Başkan Mehmet Murat Çalık’ın olacağı kesinleşti diyebilirim. Çalık hem Beylikdüzü’ne kazandırdığı önemli projeler ve tüm seçmeni kucaklayan tavrıyla iyi bir Belediye Başkanı olduğunu, öte yandan CHP ‘nin olaylı kongresinde radikal bir tavır takınmayarak kimseyi küstürmeyerek iyi bir siyasetçi olduğunu göstermiş oldu. Anlayacağınız üzere tekrar başkan seçilmesi sürpriz olmayacak.

Gelelim İyi Parti adayına, eski ilçe başkanı ve GİK üyesi Erol Karapınar’a; bence İyi Parti ‘nin Beylikdüzü’ndeki oyunu en az yüzde elli arttıracak bir isim kendisi. Kendisiyle adaylığı kamuoyuna yansımadan önce konuşmuştuk. Verimli istişarelerde bulunduğumuz konuşmadan çıkan gözlemimi aktarayım size; oldukça iddialıydı ve çekişmeli bir yarış olacağını ifade ederken bu yarışa çok hazır olduğu ise söylemlerinden belliydi.

Beylikdüzü’ndeki durumlar şimdilik böyle canolar, sağlıcakla kalın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
1 ADET YORUM YAPILDI
Mehmet KOPAL 22 Ocak 2024 / 12:46 Cevapla

Yazılan bu güzel ve itici yorumlara katılmamak elde değil. Sayın Beylikdüzü’ nün kurucu Belediye başkanı Vehbi ORAKÇI’ya çok yazık oldu demekten kendimi alamıyorum.

İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ