Çalma demiyorum hobi olarak yine çal - Bu Ne Haber

Dikey Reklam
Dikey Reklam
Bu Ne Haber
İlyas Bozkurt
İlyas Bozkurt

Çalma demiyorum hobi olarak yine çal

Tarih 16 Nisan 2017 Türkiye 'nin kaderini belirleyecek Anayasa değişikliği oylanıyor. Evet çıkarsa ülke başkanlık sistemine geçecek...

17 Mart 2023
Çalma demiyorum hobi  olarak yine çal

Tarih 16 Nisan 2017 Türkiye ‘nin kaderini belirleyecek Anayasa değişikliği oylanıyor. Evet çıkarsa ülke başkanlık sistemine geçecek yani ülkenin kaderini belirleyecek bir seçim…

 

 

Oy pusulası “Evet” ya da “Hayır” şeklinde… Normalde sandık başkanları tarafından pusulaların mühürlenmiş olması gerekir. Ancak pusulaların mühürsüz olduğu  ortaya çıkınca  YSK ilginç bir karar veriyor, bu kararla mühürsüz oy pusulalarınında geçerli olacağı açıklanıyor, mühürsüz pusulaların kabul edildiği 961 adet sandıkta tüm geçerli oyların ” Evet” çıkması  kafaları biraz karıştırıyor,  tartışmalara neden oluyor olsa da” Atı alan Üsküdar’ı geçiyor ” böylelikle Türkiye yeni bir yönetim şekli olan başkanlık sistemine çoktan geçmiş oluyor.

 

Aradan bir yıl geçiyor ve yeni bir seçimin kararı alınıyor.

 

“24 Haziran 2018 ”

 

Türkiye yeni bir sistemin ilk başkanını seçecektir.

 

Bu kez CHP yönetimi kararlı açıklamalar yaparak bu seçimde oy çalınmasına asla fırsat vermeyeceklerini üstüne basa basa söylüyor.

 

Onursal Adıgüzel, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri ‘nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alıyor. Adıgüzel; tüm altyapıların oluşturulduğunu ve kesinlikle oyların çalınmasına müsaade etmeyeceklerini ifade ediyor.

 

Anadolu Ajansı’nın dışında kendilerinin de veri sunacaklarını dile getiriyor.

 

 

Yalnızca bu da değil CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi;

 

” Sandık Gücü”  adında bir oluşumun başına geçiyor ve Çelebi, kesinlikle oyların çalınmasını engelleyeceklerinin altını çiziyor. Hatta espri yaparak, ” Trafo kedilerine küçük sürprizler hazırlıyoruz ” diye de ekliyor.

 

 

CHP ‘nin adayı Muharrem İnce ise, “aklınızdan bile geçirmeyin binlerce avukatı oraya yığarım” şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

 

 

Peki seçim gecesi ne oldu hatırlayalım mı?

 

CHP ‘nin adayı Muharrem İnce ortadan kayboluyor,  kimse haber alamıyor. Öyle ki ses çıkmayınca insanlar kaçırıldı mı acaba diye düşünüyor…

 

CHP ‘nin alt yapımız,  her şeyimiz hazır dediği sistem çöküyor, hiçbir veri paylaşılamıyor. Mehmet Ali Çelebi ortalıklarda yok, özetle ” At bir kez daha  Üsküdar’ı turluyor”.

 

Daha sonra o kadar parayı harcayıp, neden çalışan bir sistem kuramadığı sorulan Onursal Adıgüzel, o kadar çok para harcamadığını ispat etmek için  iş yaptığı firmanın faturasını paylaşıyor.

 

Yalnız, paylaştığı fatura  bahsi geçen alt yapıyı kuracak bilgi ve teknolojiye sahip olmadığı gibi bir bakkalın dahi fatura kesmeyeceği türden bir fatura…

 

“Teknoloji”  firması fakat bilgisayardan değil elle yazılmış fatura ki o da karalaya karalaya…

 

Peki trafo kedilerine küçük sürprizler hazırlıyoruz diyen Mehmet Ali Çelebi ‘ye ne oldu derseniz,  geçtiğimiz aylarda AKP ‘ye katıldı. Şu an muhtemelen kedilerin tüylerini falan tarıyordur herhalde…

 

Ve geldik günümüze…

 

Yakın zamanlarda Canan Kaftancıoğlu şöyle bir açıklama yapmıştı;

 

“Farkı kapatacak kadar manipülasyon ya da oy çalma gibi bir şey yapma ihtimalleri yok.”

 

Yani anlayacağınız dilden söylersek  Kaftancıoğlu diyor ki:

 

” Çalma demiyorum hobi olarak yine çal.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ