İNCE POPÜLİZM - Bu Ne Haber

Dikey Reklam
Dikey Reklam
Bu Ne Haber
İlyas Bozkurt
İlyas Bozkurt

İNCE POPÜLİZM

  Hüseyin Aygün 24. dönem  CHP  Tunceli  Milletvekili olarak görev yaptı. Aygün  parti çalışması  yaptığı Ovacık'tan Tunceli...

22 Mart 2023
İNCE POPÜLİZM

 

Hüseyin Aygün 24. dönem  CHP  Tunceli  Milletvekili olarak görev yaptı. Aygün  parti çalışması  yaptığı Ovacık’tan Tunceli ‘ye dönerken  aracı  silahlı 2 Pkk’lı tarafından durduruldu. Pkk’lılar araçtan indirdikleri Aygün’ü seni birkaç gün misafir edeceğiz diyerek  kaçırdılar.

48 saat dağda tutulan Aygün, daha sonra Aktaş köyü yakınlarında serbest bırakıldı.

Aygün meclise döndüğünde birçok kişi geçmiş olsun ziyaretine geldi. Gerisini gelin Aygün ‘den dinleyelim :

” Geçmiş  olsuna gelenlerden biri de Muharrem İnce’ydi. O zamanlar CHP Grup Başkanvekili ‘ydi. Arkadaş bana bir kahve söyle dedi. Elinde sigarası vardı.  Sesi üzgün, pişman ve hayal kırıklıklarıyla doluydu. Kahvesini içti ve gözlerimin içine bakıp bana; ‘ Arkadaş, tarih sana hiç kimseye vermeyeceği bir fırsat verdi. Teröristler beni şöyle kaçırdılar,  böyle karşı çıktım vatan -millet deseydin şimdi filmin çekilirdi, kitaplar yazılırdı hakkında ama sen bu şansı kullanamadın ‘ dedi. ”

Muharrem İnce’nin karakterini yavaş yavaş anlamaya başladıysak devam edelim, birgün İnce’nin koruma polisi evraklarda gecikme dolayısıyla Beşiktaş ‘ta bulunan meclis misafirhanesine alınmaz ve bunu haber alan İnce, resepsiyonisti arayarak ; ” Sen kimsin ulan?” ile başlayıp ağza alınmayacak hakaretler yağdırır. Sadece görevini yapan resepsiyonistin ailesine dahi küfürler eder, İnce zor sakinleşir.

Yıl 2018 Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilen İnce ateşli konuşmalar yapar, popülizmin dibine vurur, adeta…

Konuşmasında 24 Haziran ‘da herkes sandık başına ama ondan önce herkes 3 kişiyi ikna edecek,  tatil matil yok herkes oy kullanmaya.

Ben de 50 bin avukatla YSK önünde olacağım diyerek insanları coşturur.

Seçim günü insanlar tatillerini yarıda kesip akın akın gelir gelmesine ama Muharrem İnce ortalıklarda yoktur, ellerinde oy çuvallarıyla bekleyen insanlara bir açıklama yapma nezaketinde bile bulunmayan İnce, İsmail Küçükkaya’ya meşhur  ‘ Adam Kazandı ‘ mesajını atar. Seçimden bir gün sonra ortaya çıkan İnce,  kendisi için acaba kaçırıldı mı diye endişelenen insanlardan bazı şizofreniler diye bahsetmesi bardağı taşıran son damla olur.

Sonrası CHP ‘de tutunamayan İnce kendisine yeni bir parti kurar.

Gelelim günümüze; muhalefet iyi bir rüzgar yakalamış durumda Kılıçdaroğlu %50’ nin biraz üzerinde ilk turda seçilecek gibi duruyor.

Ancak İnce’nin ısrarla aday olup gençlerden tırtıklayacağı %1-2’lik oyla belki de Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçilmesine engel olacak. Ben bu yazıyı yazarken  İnce,  Fatih Altaylı ‘nın sorularını yanıtlıyordu  ve şunları söyledi:

” CHP belki de bana yüktü, oy verip vermedikleri bile şüpheli “…

Evet aynen böyle söyledi. Kısacası insanları ortalıkta bırakıp kayboldu yetmedi, şizofreniler dedi yetmedi şimdi de oy bile vermediler üzerimde yüktü diyor.

CHP’liler İnce’yi çoktan bıraktı ama İnce CHP’lilerin yakasını bırakmıyor. Hani bir replik vardı ya hatırlayalım

” Oğlum bak git”…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ